Vad är det som gäller?

Däckguide har svaren

Ha koll på reglerna och se till att mönsterdjupet är det korrekta.

Regler


Det här är de regler som gäller för vinterdäck som finns att läsa på
Vägverkets webbplats:

Krav på vinterdäck 1 december – 31 mars

När du kör personbil, lätt lastbil eller buss med en totalvikt av högst 3,5 ton är det krav på vinterdäck eller annan likvärdig utrustning (t.ex. sommardäck med snökedjor på alla hjulen) under perioden 1 december – 31 mars, om det är vinterväglag. Drar du släpvagn efter så gäller kravet även denna.

Undantag

Trots kraven på vinterdäck får ett fordon köras i följande fall om det kan ske utan fara för trafiksäkerheten:

  • Vid provkörning eller bogsering av fordonet i samband med reparation eller liknande ändamål.
  • Vid färd den kortaste, lämpligaste vägen till och från närmaste besiktningsorgan (Bilprovningen).
  • Om fordonet enligt vägtrafikregistret är trettio år eller äldre.
  • Om fordonet är registrerat i utlandet.
  • Vid färd som påbörjas eller avslutas i utlandet.
  • Om du kör med stöd av saluvagnslicens (grön registreringsskylt) den kortaste, lämpligaste vägen från hamn, järnvägsstation, fabrik, reparationsverkstad, förvaringslokal eller liknande till sådan plats, lokal eller garage. Med saluvagnslicens får fordon även köras vid demonstration eller försäljning.
  • Om fordonets däck enligt uppgift i vägtrafikregistret har en fälgdiameter som är 10 tum eller mindre.

Mönsterdjup 3 mm

Vid vinterväglag under perioden 1 december – 31 mars ska mönsterdjupet vara minst 3 mm på däck till personbil, lätt lastbil eller buss med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon.

Tillåtet med dubbdäck 1 oktober- 30 april

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober – 30 april. Dubbdäck får användas även under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Om bilen har dubbdäck måste också tillkopplad släpvagn ha det vid vinterväglag. Har bilen odubbade däck får släpvagnen antingen ha dubbade eller odubbade vinterdäck. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet.

Vad är vinterdäck?

Vinterdäck kan vara både dubbade däck och så kallade odubbade friktionsdäck. Däcken ska vara:

  • särskilt framtagna för vinterkörning och
  • märkta M+S, M-S, M.S., M&S, MS eller Mud and Snow.


OBS! Det förekommer däck som är märkta med M och S utan att vara särskilt framtagna för vinterkörning, exempelvis grovmönstrade terrängdäck.


Eftersom det inte framgår av däcken om de är särskilt framtagna för vinterkörning så har STRO (The Scandinavian Tire and Rim Organization) och Däckbranschens Informationsråd tagit fram listor över tillåtna vinterdäck.


Du kan även få information från din däckhandlare. Sommardäck har en gummiblandning som gör att de blir för hårda när det är kallt. Därför bör man använda vinterdäck när temperaturen närmar sig noll eller när det är minusgrader.

Vinterväglag

Det anses vara vinterväglag om det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan.

Bästa däcken bak

För att minska risken för sladd vid bromsning och vid sväng bör de däck som har det största mönsterdjupet eller bedöms ha det bästa väggreppet vara monterade bak på fordonet. Däcken med största dubbutsticket bör monteras bak. Detta gäller både fram- och bakhjulsdrivna bilar.

Vinterdäck på utlandsresan

I flera länder med vinterklimat är dubbdäcksanvändning omgärdade med restriktioner. I Tyskland, Japan och i flera delstater i norra USA råder totalförbud. I Schweiz får dubbdäck inte användas på motorväg och inte köras fortare än 80 km/tim på andra vägar. I Oslo och Trondheim i Norge tas en särskild avgift ut på dubbdäck. I Trondheim används avgiften bland annat till en "skrotningspremie" till bilägare som lämnar in sina "piggdekk" samtidigt som de köper nya dubbfria vinterdäck.