Mer information?

Vi har länkarna

Ta dig en titt på länkarna till andra bra däckställen på nätet.

Länkar

Regler

Den säkraste källan för att få aktuella regler när det gäller vinterdäck, mönsterdjup, undantag och gällande datum, är givetvis Vägverket. På webbplatsen finns uppdaterade sidor som man kan gå till för att vara säker på att följa lagen.

Webbplatser om miljö

En bra introduktion till miljötänkandet kring hjul och däck finns på Konsumentverkets webbplats, där man även kan läsa om andra miljörelaterade ämnen, som drivmedel och katalysatorer, körsätt och att lasta rätt.


Gröna Bilister har en sida med matnyttig information om miljövänliga däck men tillhandahåller också mycket annat bland sina ”Gröna bilråd”. Det är som en skola, indelad i olika nivåer av grundare och djupare texter.

Allmän information

Däckbranschens Informationsråd är branschens egen organisation, som informerar om bland annat säkerhetsaspekter och miljöaspekter. Webbplatsen har branschneutral information från däckspecialisternas Riksförbund (DRF), Däck-, fälg- och tillbehörleverantörernas Förening (DFTF), Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) samt Scandinavian Tire and Rim Organization (STRO).


Michelins webbplats finns en stor FAQ om däck och olika frågor som kan uppstå inför köpet. Svaren är späckade med bilder och enkla tips i punktform.